Bli kjent med vår tekniske leder – ØyvindFørst ut i vår serie med ansattintervjuer er vår tekniske leder, Øyvind. Følg med på våre nettsider, for å bli bedre kjent med flere av våre hyggelige ansatte i tiden som kommer. Du vil raskt finne ut at NXT/A2N består av en spennende miks av personligheter og faglig kompetanse.


Øyvind har alltid drevet med data, og som så mange andre innen hans felt er han i hovedsak selvlært. Hos NXT/A2N sørger han for fremdrift i små og store tekniske prosjekter for kundene våre, i nært samarbeid med utviklerteamet og kreatører. Privat er Øyvind en sammensatt fyr med bakgrunn som blant annet befal fra militæret, sjekkeguru og spirende operasanger.
 
Øyvind-Andreas Emanuelsen

Tittel:
Teknisk leder

Faglig kompetanse:
Utvikler, nettsidespesialist

Tidligere erfaring:
Teknisk sjef i nettsideutviklingsfirma

Utdanning:
Befal fra militæret

Ansatt siden:
September 2016

 

- Som teknisk leder er jeg halvparten av tiden prosjektleder, sier Øyvind og forteller om varierte arbeidsdager og et samarbeid med teamet som flyter veldig godt. – Noen uker er det nesten bare møter, andre uker mye administrativt, forteller han, og legger til: - En god teknisk leder er ikke nødvendigvis den beste programmereren. Selv om jeg liker tech og det er der jeg kommer til å være, trives jeg også med den mellommenneskelige delen av jobben.  

NXT/A2N er et av Norges ledende kampanjebyråer, og har du vært innom oss har du sikkert lagt merke til slagordet «Vi skaper resultater». Når Øyvind skaper resultater for kundene, er han mest stolt over Wordpress-sidene vi leverer. – Vi gjør et grundig arbeid, tester mye, og har god peil på hva som funker i dette landskapet. Her leverer vi et brukervennlig produkt – som også ser bra ut. Et godt håndverk og samarbeid på tvers av utviklere og designere, sier han.

Hva er du mest stolt av på det personlige planet?
- For å være helt ærlig, må det være å kommet inn i denne bransjen. Selv om det er vanlig at folk med min kompetanse er selvlærte, er dette en karrierevei det ikke finnes noe manus for. Det kan ofte bli mange år med dårlig betalt og frustrerte kvelder foran PC-skjermen før man kommer noen vei. Jeg er stolt over å ha holdt ut og funnet den retningen jeg ønsker for meg selv.

Det var nemlig ikke gitt at det var teknisk leder i reklamebyrå som skulle bli Øyvinds levevei. Selv om han vokste opp med en far som drev softwarefirma og som 10-11-åring fikk betalt for å hjelpe til å sette sammen PC’er, er det ikke bare data som har opptatt interessen. Da NXT og A2N ble etablert i år 2000, gikk Øyvind på  musikklinja på videregående og skulle bli operasanger.

- Jeg har alltid vært en liten diva, og da jeg var liten skulle jeg nok bli rockestjerne når jeg ble stor. Det eller brannmann.


Bildecollage

Det nye årtusenet bød ikke på operaen for Øyvind, som i stedet la veien til forsvaret. – Jeg tenkte at når jeg uansett ikke fikk jugd meg ut av militæret, kunne jeg jo sjekke det ut. Etter to og et halvt år i forsvaret, la han kongens klær på hylla og beveget seg til et helt annet felt: Øyvind startet et firma som skulle hjelpe folk å bli bedre sjekkere. – Men som i likhet med opera, fant jeg etter hvert ut at dette kanskje ikke var noe å leve av. Dessuten ble jeg lei av å måtte snakke om å sjekking i enhver sosial setting.

Musikklinje, forsvaret og sjekkeguru er kanskje ikke den mest tradisjonelle bakgrunnen for en teknisk leder. Det er riktignok ikke uvanlig å være selvlært når det kommer til programmering og digital kunnskap.

- I en bransje som endrer seg så fort, synes jeg nesten litt synd på de som har sittet på skolebenken i stedet for å lære seg det som er nå, sier Øyvind.
For å holde seg oppdatert i bransjen følger han med på sosiale medier og ulike blogger. – Det skjer ting hele tiden, og det kommer hele tiden nye paradigmeskifter, forklarer han. – Facebook-feeden min er nærmest en RRS-feed av hva som skjer i bransjen. Nesten alt annet har jeg trykket «hide» på, avslører han.

Det var med ønske om et større miljø at Øyvind kom til oss i NXT/A2N. Med nesten 5 års erfaring i bransjen, var han klar for flere kollegaer, samt flere og større kunder. Det eneste han savner er enda flere kunder innen netthandel. Nettbutikk er noe av det Øyvind er spesielt dyktig på.

- Jeg liker kompleksiteten av løsningene i en nettbutikk, sier han.

Selv tror Øyvind at det er operabakgrunnen som er det som overrasker folk mest ved ham. Vi kan i tillegg avsløre at han utenom å være svært faglig dyktig, er en litt pedantisk livsnyter som gjerne tilbringer fredagskvelden med å spille Rocket League. Han kaller seg selv en sofagris, og når han ikke jobber kan han gjerne sitte og se på Primitive Technology på YouTube (google det!). Selv er han såpass urban at han flyttet tilbake til byen etter et forsøk på å flytte hjem til hjembygda.

Skulle du prøve å få han vekk fra dataen eller opp av sofaen, bør du prøve hans selverklærte guilty pleasure: 80-tallsmusikk!

Digitalt er best, bortsett fra på: Vinyl.

 

5 kjappe:

Facebook / Instagram
Blyant / Tastatur
Kaffe / Te
iPhone / Android
Jogge / Danse

 
<< Forrige         29 av 69        Neste >>
loader
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV
VÅRT NETTVERK:
loader